Előfizetői tartalom

Felnyitja az energiasorompót Moszkva előtt a kormány?

Az elmúlt héten az E.ON gázüzletágának megvételével Magyarország egy lépéssel közelebb került Oroszországhoz, amellyel a kapcsolatot a miniszterelnök január végi moszkvai látogatása, valamint egy állami kitüntetés odaítélése is igyekezett melegíteni. Miközben a kormánykommunikáció többnyire ellenséges hangot üt meg a hazánkban jelenleg tevékenykedő nyugat-európai energiatársaságokkal, addig az orosz vállalatokat invitálná a hazai energiapiacon történő együttműködésre. Felnyitjuk az energiasorompót Oroszország előtt?

Egyre inkább megnyilvánulni látszik a kormány által meghirdetett keleti nyitás politikája, legalábbis ami az Oroszországgal szembeni energiakapcsolatok erősödését érinti. Habár a konkrét együttműködések, projektek kapcsán még csak kezdeti fejleményről lehet beszámolni, a felek közeledése egyértelműen kitapintható. Ami olajban nem... A kormány 2010-es hatalomra kerülését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés