Előfizetői tartalom

Mit kell tenni a nagy gyógyszercégeknek a túlélésért?

Portfolio
Komoly változások kellenek a gyógyszeriparban a hosszú távú túlélés érdekében - említette meg a Novartis vezetője, Joseph Jimenez a Furtune magazinnak adott interjújában. A cégvezető szerint fontos, hogy a vállalatok ne csak Európára és Amerikára koncentráljanak, példaként Kínát és Oroszországot említette meg, melyek meglátása szerint komoly növekedési potenciállal rendelkeznek.

Kedvezőtlen kilátások az iparágban Az évekig tartó relatíve nagy stabilitás és magas profitok után a kilátások most nem túl rózsásak a globális gyógyszeriparban. A legnagyobb bevételek hozó originális készítmények (blockbuster drugs) sorban veszítik el szabadalmi védettségüket, a K+F kiadások eddig nem hozták azt az eredményt, amit korábban elvártak, a gyógyszerárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés