Előfizetői tartalom

Ismét felbőszítette az oroszokat Ukrajna

Múlt csütörtökön, budapesti tárgyalásai után tartott sajtóértekezletén Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnök bejelentette, hogy megállapodott a magyar féllel a Gazprom magyarországi földgázszállításaiból történő "virtuális visszacsatolásról". Vagyis az érkező "kék fűtőanyagot" visszafordítják Ukrajnába. Budapest napi hárommillió, a 2013. év folyamán összesen mintegy tízmilliárd köbmétert juttat így el északkeleti szomszédunkhoz.

Ez nem egyedülálló eset, hiszen a német RWE cseh leányvállalata már tavaly november óta továbbítja Lengyelország területén keresztül a szintén orosz exportból származó gáz Ukrajnába: a napi mennyiséget éppen most, április elsején növelték kétmillióról ötmillió köbméterre. A német fél ezért nem a Gazprom által az ukrán Naftogazzal szemben érvényesített 406 dollár/1000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés