Előfizetői tartalom

Újabb lépéssel közelebb a biztonságos közlekedéshez

MTI
A világon egyedülálló közlekedésbiztonsági fejlesztést hajtott végre a rendőrség - jelentette be Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerdai, a személyi sérüléssel járó balesetek földrajzi helyszínének geokódos meghatározását segítő rendszert bemutató sajtótájékoztatóján.

A főosztályvezető ismertette: egy európai uniós irányelv alapján kormányrendelet írja elő a rendőrség részére a halálos és súlyos sérüléses közúti közlekedési balesetek esetében az esemény helyszínének pontos, GPS-koordinátákkal történő rögzítését. Az MTI kérdésére kifejtette: ennek oka a közlekedésbiztonság prioritása miatt a balesetveszélyes helyek azonosíthatósága....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés