Előfizetői tartalom

Hasít a Samsung az okostelefon-háborúban

Portfolio
A Galaxy okostelefonok sikereinek köszönhetően a várakozásokat felülmúló első negyedéves számokat tett ma közzé a Samsung. A társaság bevételei közel 15%-kal emelkedtek, a működési eredmény szintjén pedig több mint 50%-os profitnövekedésről számolt be a társaság. A nagy árfolyamemelkedés azonban elmaradt ma, amit az elemzők részben az észak-koreai feszültségekkel indokolnak, részben pedig azzal, hogy a befektetők arra várnak, hogy milyen fogadtatásban részesül a Galaxy S4 okostelefon. A közlemény főbb pontjai: - A Samsung bevételei 15%-kal emelkedtek az első negyedévben, a működési eredmény szintjén pedig több mint 50%-os növekedésről számolhatott be a társaság. - A legfontosabb profit driver a mobilgyártás, amely jelenleg már a cég nyereségének kétharmadát adhatja. - Minden főbb divízió növekedést érhetett el a működési eredmény szintjén, a kijelzőgyártás profitja a négyszeresére emelkedhetett. - Elemzők szerint a folyó negyedévben, ami már tartalmazza a legújabb okostelefon, a Galaxy S4 értékesítéseit, 10000 milliárd wonra rúghat a működési profit.

Robbant a profit Komoly növekedésről számolt be a Samsung az első negyedévre - derül ki a társaság előzetes negyedéves számait tartalmazó közleményéből, amit ma, a dél-koreai tőzsde nyitása előtt tett közzé a társaság. A hivatalos negyedéves gyorsjelentést valamivel később, de még áprilisban publikálja a Samsung. A dél-koreai technológiai óriás bevételei 52000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés