Előfizetői tartalom

Oroszországban is jöhet az állami mobilcég?

Portfolio
Orosz lapértesülések szerint egyesítenék a többségi állami tulajdonban lévő vezetékes távközlési szolgáltatót, a Rostelecomot és a most már szintén állami kézben lévő Tele2 Russia-t, írja a Bloomberg. A tranzakció felforgatná az orosz távközlési piacot, és átírná az erőviszonyokat, a fogyasztók viszont az árak csökkenésén keresztül nyerhetnének az állami mobilcég megjelenésén.

Új szereplő az orosz mobilpiacon? A svéd Tele2 3,55 milliárd dollárért eladta oroszországi operációját a többségi orosz állami tulajdonban lévő VTB banknak, orosz lapértesülések szerint a tranzakció zonban egy nagyobb terv része, a Tele2 Russia-t ugyanis összevonhatják az ország egyik vezető távközlési cégével, az állami tulajdonban lévő Rostelecommal. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés