Előfizetői tartalom

Jobb vigyázni - Számítógépes vírussal lopják a Bitcoinokat

Portfolio
A Skype-on keresztül terjesztenek hackerek egy olyan rosszindulatú szoftvert, amellyel saját maguknak "bányásztatnak" a mostanában felkapott virtuális pénzből, a Bitcoinból - írja a finextra.com. A trójai vírusra a Kaspersky egyik szakértője hívta fel a figyelmet egy blogbejegyzésben. A Bitcoin nem véletlenül vált a hackerek célpontjává, az utóbbi bő két hónap alatt közel megtízszereződött az árfolyama.

Az elsősorban videotelefonálásra, chatelésre és adatküldésre használt Skype-on keresztül terjesztenek hackerek egy olyan rosszindulatú szoftvert, amely a kiberbűnözők számára "bányász" Bitcoinokat (BTC). A potenciális áldozatok legtöbbje Olaszországból, Lengyelországból, Oroszországból, Costa Ricáról, Spanyolországból, Németországból, Ukrajnából kerül ki. Az eredeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés