Előfizetői tartalom

Ezek a taxik fognak versenyezni az utasokért

Hámor Iván
A Fővárosi Közgyűlés által 2013. április 9-én elfogadott, és egyes elemei tekintetében 2013 szeptemberétől fokozatosan hatályba lépő taxirendelet nem csak egységes arculati megjelenést, hanem egységes tarifákat is meghatároz. A standardizálásnak köszönhetően jelentősen csökken a fuvarozók közötti versenyhelyzet, de nem tűnik el teljesen. A rendelet "alsó korlátot" vezet be a taxi célra használható járművek számára, felsőt nem.

A hosszas egyeztetések után megszületett rendelet minimális teljesítmény - 55 kW, azaz 74,8 lóerő -, minimális tengelytávolság - 2550 mm - és minimális csomagtartóméret - 430 l - értékeket ír elő. Ezen követelményeknek az alsó-középkategóriába tartozó szinte valamennyi modell megfelel, ha nem is a legalacsonyabb árú 5-ajtós kiviteleikben, akkor kombi karosszériával mindenképp....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés