Előfizetői tartalom

Biztos jókor vásárolt be a kormány? - Feje tetejére áll az energiapiac

Portfolio
Meglehetősen borús képet fest a hagyományos európai energiaszolgáltatók számára a Boston Consulting Group (BCG) szakértőinek írása, amelyből kiderül, hogy az európai árampiac átalakulásának következtében megdőlni látszik az a paradigma, ami szerint az energiaipar biztonságos befektetési terület. Persze az átalakulásnak nyertesei is lesznek, így azok a vállalatok, amelyek kellően rugalmasak és alkalmazkodóképesek, megerősíthetik pozícióikat. Középtávon a fogyasztók sem számolhatnak érdemi árcsökkenéssel az áramellátásban, sőt, az egységnyi energia előállítási költségének növekedésére kell felkészülni - állítják a tanácsadócég szakemberei.

Jelentős átalakuláson megy keresztül az európai áramszektor, amelynek meghatározó tényezői a hosszú időtávon várható, nagymértékű keresletcsökkenés, a fajlagos termelési költségek növekedése, és a jelenlegi központosított áramszolgáltatási rendszerrel szemben érkező alternatív áramellátási technológiák fejlődése - mutat rá a BCG Perspectives kiadványsorozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés