Előfizetői tartalom

Többmilliárdos geotermikus fejlesztés indul Szegeden

Portfolio
Harminchat közintézményt, zömében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáit, kollégiumait, oktatási épületeit ellátó geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki a csongrádi megyeszékhelyen. A fejlesztés révén a gázfűtés költségeihez képest 30 százalékos megtakarítást lehet elérni - közölte Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója az MTI-vel.

Közleményben emlékeztetett arra, egy öt évvel ezelőtt uniós támogatással lezajlott kutatás során bebizonyosodott, Szeged hidrogeológiai adottságai lehetőséget adnak gazdaságosan üzemeltethető geotermikus rendszer megépítésére. Ekkor készültek el a két - egy szegedi és egy újszegedi - geotermikus kör tervei. Az SZTE az akadémia szegedi biológiai kutatóközpontjával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés