Üzlet

A Google csodaszemüvegével már bankolni is lehet

Portfolio
A legnagyobb ukrán bank, a PrivatBank a Google okosszemüvegét teljeskörűen illeszti banki applikációjához. A felhasználók a tranzakciók kezelése és a videochates ügyintézés mellett akár előre is kinyithatják maguknak a bankfiókok ajtaját a csodaszemüveghez írt banki alkalmazással - írja a Finextra.com.
Okosszemüveggel is lehet bankolni

A legnagyobb ukrán bank azon ügyfelei számára, akik rendelkeznek Google okosszemüveggel, elérhetővé teszi "okosszemüveges" banki alkalmazását. A PrivatBank applikációján keresztül biztosítja a számlák kezelését, tranzakciók végzését, vagy például videochat indítását egy banki ügyintézővel. A hightech megoldással akár a fiókok ajtaját is előre kinyithatják majd a felhasználók egy hangparanccsal, pillantással vagy kézmozdulattal.

A PrivatBank vezére, Aleksandr Vitiaz elmondta, hogy az alkalmazás fejlesztésére való felkészülés azonnal megkezdődött, amint a keresőóriás bejelentette a Google-glass projektet. A Google nemrég megkezdte a szemüvegek cégen kívüli tesztelését, valamint nyilvánossá tette az eszköz API-ját (Application Programming Interface - alkalmazásprogramozási felület), így a fejlesztők elkezdhetnek dolgozni az okosszemüvegre írt szoftvereken.

Az ukrán bankok úgy tűnik igencsak belehúztak a fizetési technológiák fejlesztésébe. A Raiffeisen ottani érdekeltsége éppen kedden jelentette be, hogy érintésmentes fizetésre alkalmas PayPass (MasterCard) kártyákat bocsát ki.

A hordható eszközök irányába mutatnak a trendek

A trendek a hordható technológiai eszközök irányába mutatnak. Az elektronikai cikkek gyártói keresik az innováció új irányát, az újabb növekedési lehetőségeket. A hagyományos számítógépek piaca hanyatlik az alternatív hordozható termékek, mint például az okostelefonok és a táblagépek megjelenése miatt. A táblagépek piacán erős a verseny, akárcsak az okostelefonok terén, ráadásul az okostelefonok piaca lassan az érettség szintjére lép - különösen a fejlett országokban -, ami a növekedés lassulását vonja maga után. A szegmensben már tömegtermelés folyik, így egyre nehezebben tudnak a gyártók kiemelkedni és magas profitot csinálni. Egyre több okosóra jelenik meg a piacon, okosszemüveggel viszont még csak kizárólag a Google ált elő.

A Google az alábbi videóval demonstrálja a Google Glass használatát:
Frankfurti tőzsde
forint200117
McDonalds
appleiphone
The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde