Előfizetői tartalom

Megindult a privatizáció Romániában: eladták a Transgaz 15%-át

Portfolio
Románia értékesítette a nemzeti gázhálózatát tulajdonló és üzemeltető Transgaz energiavállalat 15%-át. A másodlagos kibocsátás során a részvények 179 lejes áron keltek el, elmaradva a tegnapi 197 lejes záróártól. A román kormányzat az IMF elvárásainak megfelelően értékesítette a részvénycsomagot - számol be a romania-insider.com portál.

Románia másodlagos kibocsátás keretein belül értékesítette a Transgaz energiavállalat 15%-át. A másodlagos kibocsátás során a részvények 179 lejes áron keltek el, így a tranzakció kb. 72 millió eurós bevételt jelent az állam számára. Románia az IMF-fel kötött hitel-megállapodásának részeként köteles részleges privatizációt végrehajtani több állami vállalata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés