Előfizetői tartalom

A legkisebb csillaghajó - Mercedes-Benz Citan

Hámor Iván
A Mercedes-Benz széleskörű haszonjármű palettájáról hiányzott egy városi áruszállító, melyet azok használhattak volna, akiknek a Vito is nagy volt már. A piaci rés jelentőségét a cég vezetése is érzékelte, és gyors választ keresett. A megoldást nem egy vadonatúj jármű kifejlesztésében, hanem egy meglevő modell Mercedes követelményeknek megfelelő arculatban és formában történő gyártásában találták meg. Így született meg a Citan.

A haszonjárművek gyártói között sokkal több az ilyen jellegű együttműködés, a Mercedes-Benz is rendelkezik hasonlóval, pl. a Sprinter esetében is. A közös gyártás nem mindig jelenti azt, hogy az egyes márkák járművei csak a jelvényeikben különböznek egymástól. A Citan esetében szinte az üres karosszéria összehegesztése után különválik az eredeti modell és a Mercedes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés