Előfizetői tartalom

Háborúra készül Észak-Korea - Súlyos lehet a hatása

Portfolio
Az elmúlt évek természeti katasztrófái, ipari balesetei ráirányították a figyelmet arra, hogy egyes iparágak a túlzott koncentráció miatt elképesztően sérülékenyek lettek, egy-egy ország vagy régió problémái vállalatok széles körét béníthatja meg. Hasonló forgatókönyv Dél-Koreában is elképzelhető, a koreai konfliktus elmélyülése komplett iparágakat veszélyeztethet, fennakadások lehetnek az elektronikai és autóalkatrészek szállításában, az ázsiai légiközlekedésben, de akár még az olaj árának alakulására is kihathat egy fegyveres konfliktus a Koreai-félszigeten. Bár az észak-koreai kommunista rezsim fenyegetései egyelőre csak erőfitogtatásnak tekinthetők, a helyzet egyre komolyabb: Phenjan újabb ultimátumot adott Szöulnak, mostantól értesítés nélkül hajtanak végre megtorló akciókat déli szomszédjuk ellen.

Nem sok jót ígér a koreai konfliktus elmélyülése. Észak-Korea fitogtatja erejét Ijesztő hírek érkeztek az elmúlt hetekben Észak-Koreából, az ország fiatal vezetője Kim Dzsong Un ugyanis atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat, Japánt és Dél-Koreát, Phenjan rakéta- és tüzérségi alakulatait a legmagasabb fokozatú harckészültségbe helyezte, látszólag háborúra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái