Előfizetői tartalom

Legalább 2030-ig a benzin és a gázolaj marad a domináns

Hámor Iván
Az alternatív járműhajtási módok és energiahordozók fejlődése ellenére legalább 2030-ig a benzin és a gázolaj marad a megahatározó hajtóanyag. Ezt a megállapítást a brit RAC Foundation tette, mely kutatásai szerint az elektromos hajtású járművek értékesítése a korábbi tervekkel ellentétben csak lassabban fog növekedni.

Egy a közelmúltban megjelent tanulmányuk szerint az elektromos hajtás elterjedését az energiatároló akkumulátorok kapacitása, töltésének időigénye hátráltatja - a magas áruk mellett. Az Egyesült Királyságban évente mintegy 2,4 millió újautót helyeznek forgalomba, de 2020-ban ezek csak nem egész 10%-a - kb. 200 000 db - lesz plug-in, vagy teljesen elektromos hajtású. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés