Előfizetői tartalom

Elszállt a Netflix

Portfolio
Valóságos szárnyalásba kezdett tegnap zárás után az online filmkölcsönző, a Netflix árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves számait: a részvények 25%-os pluszba ugrottak. A társaság nyereséges volt az első negyedévben és az egyszeri tételek hatásait kiszűrve profitszinten jóval erősebb számot közölt a cég. Pozitív meglepetést okozott az előfizetők számának alakulása és a menedzsment-várakozások sem keltettek csalódást. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Nyereséggel zárta az első negyedévet a Netflix, míg az előző év azonos időszakában még veszteséges volt a cég. - Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 0,31 dolláros EPS-t könyvelt el a vállalat, míg az elemzői várakozás 0,18 dollár volt. - A folyó negyedévre az elemzői konszenzusnak megfelelő prognózist fogalmazott meg a menedzsment.

Nyereséges negyedév Kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a Netflix az első negyedévre - derül ki a társaság tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében. A január-márciusi időszakot nyereséggel zárta a társaság azután, hogy egy évvel ezelőtt még veszteséges volt: 3 millió dolláros nettó nyereséget könyvelt el, míg 2012 első negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés