Előfizetői tartalom

Pánikban is profitált a Goldman Sachs

Portfolio
Szűk két hete a Goldman Sachs short pozíciók nyitását ajánlotta az arany piacán, majd alig pár nappal ezt követően a sárga nemesfém árfolyama meredeken esni kezdett, mely révén vastag profitra tehettek szert a befektetési bankra hallgató befektetők. A Goldman azonban kedden visszavonta korábbi ajánlását, bár továbbra is pesszimisták a sárga nemesfém kilátásaival kapcsolatban, igaz, ezzel nincsenek egyedül, ugyanis a UBS ma visszavágta a sárga nemesfémre vonatkozó egy- és háromhavi célárfolyamát.

Már nem shortolja az aranyat a Goldman Április 10-én kiadott elemzésében eladásra ajánlotta a Goldman Sachs az aranyat 1 450 dolláros unciánkénti célár mellett. Napokkal ezután a sárga nemesfém árfolyama meredeken zuhanni kezdett, 15-én pedig évtizedek óta nem látott mértékben esett, mely során az árfolyam 1 321 dolláron ütött lokális minimumot. A Goldman Sachs a pánikhangulat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái