Előfizetői tartalom

Kísérteties hasonlóság: Készüljünk az összeomlásra?

Portfolio
Az S&P 500 index történelmi csúcsára ért azt követően, hogy meghaladta a 2007. október 9-én beállított mindenkori maximumát. Abban az esetben, ha megvizsgáljuk az index tavalyi, és idei mozgását rendkívül nagy hasonlóságot fedezhetünk fel a két időszak között. Ennek alapján rövid távon további emelkedésre számíthatunk, hosszabb távon viszont csökkenés következhet be. Alábbi cikkünkben azokat a főbb érveket és ellenérveket gyűjtöttük össze, amik az emelkedés mellett, illetve ellene szólnak az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Kísérteties hasonlóság Abban az esetben, ha megvizsgáljuk az S&P 500 relatív teljesítményének tavalyi és idei alakulását azt láthatjuk, hogy jelentős hasonlóság van. Mindkét időszakban erőteljes emelkedéssel indult az év, és nagyjából azonos időben futott le egy gyors korrekció az amerikai index piacán, amit ismét kisebb emelkedés követett. Abban az esetben, ha a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái