Előfizetői tartalom

Elkészült az első, NAV-hoz beköthető pénztárgép

Orosz Márton
Hónapok óta kérdéses, hogy elkészül-e a jogalkotók által meglehetősen szűkre szabott határidőre az első online kassza. Bár az átállási határidő április 30-án lejár, a kereskedőknek júliusig van idejük, hiszen eddig nem bünteti őket az adóhatóság. A szakma ugyanakkor leginkább amiatt aggódik, hogy határidőre kész lesz-e az első működő online kassza.

Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter tavaly októberben, a közel 400 milliárd forintos egyenlegjavító program keretében jelentette be, hogy az áfabevételek 95 milliárdos növekedésével számol a kormány attól, hogy valós idejű online adatátviteli kapcsolatot alakítanak ki a pénztárgépek és az adóhivatal között. Az online kassza-rendszer bevezetésének nem titkolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés