Előfizetői tartalom

Kezet nyújtott a hazai vállalatoknak az orosz atomóriás

Portfolio
A Rosatom nem bízza a véletlenre a várhatóan idén megjelenő paksi bővítéssel kapcsolatos beszerzési tenderen történő szereplését. Az orosz mamut az elmúlt héten szakmai napot szervezett a magyar energetikai társaságok számára azzal a céllal, hogy feltérképezze a hazai vállalatok közreműködésének lehetőségét a Paksi Atomerőmű két új blokkal történő bővítésében. A konferencián kiderült, hogy az oroszok nem csak a paksi bővítéssel számolnak, hanem keresik az együttműködést a hagyományos energiatermelési területeken és a szélenergetikában is, de a kulcs ezekhez vélhetően az újonnan telepíteni tervezet reaktorok beszállítási jogának elnyerése lehet.

Újabb atomreaktorokat építünk Idén az előzetes várakozások alapján Magyarország nemzetközi tendert hirdethet két új nukleáris reaktor beszerzésére, amelyek a paksi atomerőmű területén állnának majd üzembe a 2020-as évek közepén. A beruházás elsősorban a meglévő paksi blokkok kiváltását, és ezzel az atomenergiai áramtermelésen belüli súlyának megtartását...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái