Előfizetői tartalom

Hemzseg a történelmünk a virtuális szuperpénzektől

A Bitcoint övező felhajtás a már egyébként is kedvelt virtuális pénznemet az abszolút első helyre emelte az alternatív digitális fizetőeszközök képzeletbeli rangsorában. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem ez az első, és nem is az utolsó virtuális fizetőeszköz, amely valaha létezett. Az internet hőskorában is használtak virtuális pénznemeket, és jelenleg is több riválisa van a Bitcoinnak. Ahogyan az a technológiai újításoknál tipikusan megfigyelhető, nem mindig az eredeti találmány lesz a végső befutó. Mitől egyedi a Bitcoin, és mi az, amely az abszolút elsőségét fenyegeti?

Napster, Symbian, Bitcoin - Mi bennük a közös? Amikor Shawn Fanning, John Fanning és Sean Parker a '90-es évek végén létrehozták az egyébként a Bitcoinhoz is hasonló, személyek közötti közvetlen kapcsolaton alapuló fájlcserélő, adatmegosztó hálózatot, vagyis a Napstert, óriási felfordulást okoztak az internetes társadalomban. Az internet terjedésének korai szakaszában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés