Előfizetői tartalom

A NAV hajlandó betartani a törvényeket

Hámor Iván
Az általános forgalmi adót érintő tavalyi jogszabály módosításoknak köszönhetően lehetővé vált a céges autók esetében javítási számlák áfa tartalmának 50%-os levonása. Az Autós Nagykoalíció év eleji megkeresésére május elején adta meg a választ a NAV, miszerint a jogszabályváltozást ők is figyelembe fogják venni, és a javítási számlák esetében nem vizsgálják a céges és magánhasználat arányát.

Az autós szakmában érdekelt felek jelentős részét - importőrök, gyártók, forgalmazók, stb. - soraiban tudó érdekvédelmi szervezet azért fordult év elején az adóhatósághoz, hogy egyértelmű állásfoglalást kérjen a forgalmi adó levonásának elfogadásáról. A bizonytalanságot az okozta, hogy a nyílt végű pénzügyi, vagy operatív lízing keretében finanszírozott, használt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés