Előfizetői tartalom

Gyógyszercégek ellen indított kartellgyanú miatt eljárást a Versenyhivatal

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított EUROMEDIC-PHARMA Gyógyszernagykereskedelmi Zrt., a HUNGAROPHARMA Gyógyszerkereskedelmi Zrt., a TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Zrt., továbbá a PharmAudit Kft. és a MEDICON PROFESSIONAL Egészségügyi Tanácsadó Zrt.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt, olvasható a Versenyhivatal közleményében. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a Hivatal munkatársai.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a fenti vállalkozások a Budapesti Egészségközpont Zrt. által 2011-ben Gyógyszerek és infúziós oldatok szállítására kiírt közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódóan egyeztettek és megállapodtak az ajánlati árakban, illetve felosztották egymás között az érintett termékeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés