Előfizetői tartalom

Csak lassan a testtel, közel a szakadék széle

Portfolio
Már szinte mindennapossá vált, hogy történelmi csúcson zár az S&P 500 ennek ellenére érdemes óvatosan szaladni a rohanó vonat után, mert könnyen megüthetjük a bokánkat. A hurráoptimizmusban egyre több általunk vizsgált hangulati indikátor egy közelgő korrekció eljövetelét sejteti, hiszen többük is extrém vagy extrém közeli optimizmust jelző szintekig lendült.

Naponta tör újabb és újabb csúcsokra az S&P 500, ezzel párhuzamosan az RSI indikátor értéke is közelíti a túlvettséget jelző 70-es szintet. Ez az elmúlt időszakban többször is jól jelezte előre az emelkedő trenddel szembe menő, néhány napos korrekciót. Persze nem szabad elfelejteni, hogy pár napos oldalazással az RSI könnyedén lejöhet a túlvett zónából, majd folytatódhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés