Előfizetői tartalom

Egis: stabil működés, borzasztó alacsony árazás

Gayer Attila, CFA
Tegnap zárás után tette közzé negyedéves gyorsjelentését az Egis, mely a főbb sorokon az elemzői várakozások alapján felemás képet festett: üzemi profitban alulteljesítés mutatkozott, a nettó eredmény viszont nagyobb pozitív meglepetést okozott. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a forgalom visszaesése mérséklődött Magyarországon; - az exportnak köszönhetően a konszolidált árbevétel enyhén emelkedett; - a FÁK-régió ezúttal is húzóerőnek számított, Ukrajnában és az egyéb FÁK-országokban két számjegyű forgalomnövekedés; - a régióban összességében stagnált a forgalom, a legnagyobbnak számító lengyel piacon a kedvezőtlen gyógyszerpiaci szabályozás hat negatívan; - emelkedő bruttó fedezeti szint; - jelentős költségnövekedés, ami az üzemi profitban 10% feletti visszaesést eredményezett; - a pénzügyi eredmény nagyot dobott a számokon, így nettó eredmény soron impozáns növekedés, a 12 havi gördülő profit soha nem látott magasságba kapaszkodott; - az idei évre várt EPS-konszenzusnak a 70%-a az első két negyedévben már teljesült; - tovább hízó készpénzállomány, a részvényárnak már közel 40%-a cash. Bár a várakozásokhoz képest vegyes lett a jelentés, az eredmények azt mutatják, hogy a fundamentális folyamatok kedvezően alakulnak az Egisnél, ennélfogva nem lennénk meglepődve, ha a mai kereskedésben (és rövid távon) pozitív árfolyam reakció bontakozna ki a papírok piacán. Ezt segítheti, hogy az Egis nagyon olcsó, EV/EBITDA alapon 2,5-es szórzóval forog, persze nem szabad elfelejteni, hogy a közelmúltban a Celltrion-sztori kapcsán a befektetőkben több kérdőjel is felmerülhetett, ami a részvények teljesítményét az előttünk álló időszakban is könnyen visszafoghatja.

Milyenek lettek a számok?. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a második pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. Tegnap, tőzsdezárást követően tette közzé negyedéves gyorsjelentését a kisebbik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés