Előfizetői tartalom

Növekedés van, meglepetés nincs a Nyomdánál (2.)

Portfolio
Minden fontos profit soron az elemzői konszenzusnak megfelelő számokkal állt elő az ANY Biztonsági Nyomda (korábbi nevén Állami Nyomda) a 2013. első negyedéves gyorsjelentésében közzétett számok alapján. A költséghatékonysági intézkedések meghozták a várt eredményt, eközben az árbevétel is a tervek szerint nőtt. A bázisidőszakhoz képest a felsőbb sorokon egy számjegyű, az alsóbb sorokon két számjegyű növekedést tud felmutatni a társaság. A cég vezetése nyomottnak tekinti a jelenlegi árazási szinteket, így a már korábban kommunikált módon, sajátrészvény-vásárlással kíván értéket juttatni a részvényeseknek. A gyorsjelentés főbb pontjai: - lassan, de biztosan növekvő árbevétel; - az EBITDA soron lassabb talpraállás, az EBITDA hányad még mindig távol van a válság előtti szintektől; - a költségracionalizálás eredményei még nem látszanak; - az export hányad 30% alatt rekedt meg; - a készpénzállomány nem nőtt tovább; - az első negyedévben az elemzők által várt 2013-as EPS jelentős hányadát sikerült hozni. A gyorsjelentés következtében a csütörtöki kereskedés során legfeljebb mérsékelt emelkedéssel számolhatunk. A cég legnagyobb értéke még mindig a stabil készpénztermelő képessége, az árazása pedig a szektorhoz képest kimondottan alacsony, emellett a vezetőség részvényvásárlási programja is felhajtóerőt jelenthet az árfolyamnak.

A költségeken van még mit faragni. A várakozások és a tény számok összevetetését tartalmazó táblázatból az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest minden profitsoron a vártnak megfelelő értékeket találunk. Az üzemi eredmény és a nettó profitsor egyaránt 3,6%-kal múlta felül a várakozást a többi profitsoron ennél közelebb jártak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés