Előfizetői tartalom

Továbbra is nagy gondban van a fukusimai balesetben érintett Tepco

MTI
Minél hamarabb újra akarja indítani leállított reaktorait a japán TEPCO áramszolgáltató cég, amely a 2011-ben megrongálódott fukusimai atomerőművet is üzemelteti. A szerencsétlenséggel kapcsolatban súlyos biztonsági mulasztásokkal vádolt TEPCO ugyanis pénzügyi gondokkal küzd - írta hétfőn a Jomiuri Simbun című japán napilap.

A TEPCO elsősorban a Kasivadzaki-Kariva erőmű újraindítása érdekében tesz erőfeszítéseket, amely hét reaktorával a világ legnagyobb teljesítményű nukleáris létesítményének számít. Ugyanakkor a lap értesülései szerint komoly kételyek merültek fel az erőmű biztonságosságával kapcsolatban. A Kasivadzaki-Karivában a fukusimai erőműhöz hasonló, forralóvizes reaktorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés