Előfizetői tartalom

Egyszámjegyű adókulcsnak örülne az Apple

Portfolio
Akkor vinné haza, az Egyesült Államokba tetemes készpénzállományát az Apple, ha elfogadható adókulcs mellett megtehetné; ez a kulcs egyszázalékos lenne - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a kongresszusi meghallgatáson, amire azután került sor, miután a szenátus azt állapította meg, több milliárd dollárnyi adófizetési kötelezettséget került el az Apple.

A szenátus tagjai kérdezgetik Tim Cookot. A szenátus szerint több milliárd dollárnyi adófizetési kötelezettséget került el az Apple. Külföldi leányvállalatokat hoztak létre, és nem fizetnek adót. Carl Levin szenátor a meghallgatáson az Apple írországi leányvállalatát hozta felé példaként, amelynek nincsenek alkalmazottai, szavai szerint a leányvállalatnak nincs "fizikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés