Előfizetői tartalom

E-útdíj: ennyit fizethetnek a fuvarozók

Portfolio
Az NFM rendelettervezetében megjelölte, hogy mennyit kell majd fizetniük a 3,5 tonna feletti tehergépjárműveknek a megtett úttal arányosan az egyes utakon - írja a Népszabadság. A rendelettervezetet hivatalosan még nem tette közzé a minisztérium. A díjköteles úthálózat 6513 kilométer lesz, vagyis körülbelül 200 kilométerrel hosszabb, mint azt korábban tervezték. Az alapdíjakat környezetvédelmi alapon is növelve a pótkocsival közlekedő teherautók akár 130 forintot is fizethetnek kilométerenként a sztrádákon.
Ha az útdíj tenderen győztes kis magyar vállalkozás, az I-Cell képes lesz hadrendbe állítani a tervezett július 1-jei határidőre a rendszert, akkor a legdrágább útszakaszokon akár 130 forintot is fizethetnek a fuvarozók egyetlen megtett kilométerért. A díjfizetésre kötelezett legkisebb, kéttengelyes teherautók például a gyorsforgalmi utakon 49,9 forintos, a főutakon 21,23...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái