Előfizetői tartalom

"A bizalmatlanságon úszik el a magyar energiaszektor"

A kisebb távhőrendszerek esetében kiváló lehetőség rejlik a biomassza-felhasználásban, ami által növekedhet a helyi foglalkoztatás, és hosszabb távon a hődíjak is csökkenhetnek - véli Makra József, az AERD Zrt. társtulajdonosa. A korábban az RFV (E-Star) létrehozásában is szerepet játszó energetikai szakember meglátása szerint hatalmas, bizalmatlanságon alapuló finanszírozási űr jellemzi most az ESCO-szektort, amelynek kezelésében legalább egy hitelgarancia-programmal az államnak is részt kellene vállalnia. Makra Józseffel a múlt héten a figyelem középpontjába került mezőhegyesi távhőellátási zavar kapcsán beszélgettünk az ország kisebb távhőrendszereinek problémáiról, a potenciális megoldási lehetőségekről és a konkrét esetről.
Portfolio.hu.: Az AERD Zrt.-vel alapvetően a kisebb települések hőellátását igyekeztek megreformálni. Valóban jó üzleti lehetőség mutatkozik ezen a területen, miközben a legtöbb távhőrendszer csak állami támogatások útján képes biztosítani a működését? Makra József: Az országban jelenleg van kb. 60-80 kisebb távhőrendszer, amelyek meghatározó részénél az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái