Előfizetői tartalom

A SocGen privátbankja a felhőbe költözött

Portfolio
A Societe Generale Bank & Trust luxemburgi privátbankja kétéves projektjének befejeztével teljes alapbanki rendszerét a felhőbe költöztette. Több millió kódot és több ezer programot telepítettek át a felhő alapú infrastruktúrába - írja a finextra.com. A nagybankoknál ritkán fordul elő, hogy megtegyék ezt a hosszabb távon hatékonyabb működéssel kecsegtető, de költséges és sok feladattal járó lépést.

A SocGen Bank & Trust luxemburgi privátbank teljes alapbanki rendszerét privát felhőbe költöztette. Az új architektúrába 17000 programot telepítettek át, amelyeket Natural 4GL környezetben fejlesztettek. Az alkalmazások legnagyobb része korábban a mainframe rendszerben tárolt adatokat kezelte. A programok a tranzakciókat és az automatikus eljárásokat hajtották végre, összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés