Üzlet

Túl az első körön az atom- és az áramtörvény módosítása

Portfolio
Az Országgyűlés csütörtökön lefolytatta annak a salátatörvénynek az általános vitáját, amely egyebek mellett módosítaná az atomenergia- és a villamosenergia-törvényt. A törvényjavaslat elfogadása a megújuló források esetében megteremtené a származásigarancia-rendszer alapjait, míg a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap kezelését az Országos Atomenergia Hivataltól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz utalná - számol be az MTI országgyűlési tudósítása.
Kovács Pál, a fejlesztési tárca klíma- és energiaügyi államtitkára expozéjában elmondta, a salátatörvény módosítja a villamos energiáról szóló és a bioüzemanyagokkal kapcsolatos törvényt, egyebek mellett azzal a céllal, hogy elősegítse a megújuló energiaforrások alkalmazását, a tájékoztatási feltételeket és a támogatások igénybevételét. Ennek jegyében az indítvány előírja a megújuló energiaforrások alkalmazására, felhasználására, annak előnyeire, a műszaki információk és a támogatások igénybevételére vonatkozó információk közzétételét egy havonta frissülő honlapon.

A javaslat elfogadása után a támogatásokból megvalósuló és működő megújuló energetikai beruházások minimális műszaki előírásait rendeletben határozzák majd meg - ismertette az államtitkár. Az előterjesztés megteremti a származásigarancia-rendszer alapjait is - folytatta Kovács Pál, részletezve, hogy a származási garancia egy elektronikus okirat, amelynek elsődleges célja a fogyasztók tájékoztatása.

A kormány javasolja azt is, hogy a 2016-os bioüzemanyag-bekeverési célszámok meghatározása az idei évről tolódjon el 2014-re.

Módosul az atomenergia-törvény is, részben azért, hogy átültessék a kiégett fűtőelemek és a radioaktív hulladékok biztonságos kezelését szolgáló közösségi keret létrehozásáról szóló európai irányelvet - közölte az államtitkár.

Hozzátette, a javaslat alapján a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap (KNPA) kezelése az Országos Atomenergia Hivataltól (OAH) a szakminisztériumhoz kerül.
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Bernáth Tamás_mti