Előfizetői tartalom

Ereszt a mexikói légvár

Portfolio
Bár világ összes részvénypiaca meredeken felfelé tartott január óta, azonban mint mindig, most is akadt olyan börze, mely az általános trenddel szemben haladt. A szerencsétlen kivételt a mexikói IPC index jelentette, mely új, hat havi mélypontra zuhant az elmúlt napokban. A mexikói tőzsde esését elsősorban a növekedési kilátások visszavágásával, másrészt az építőipari szektor szabályozó környezetének kedvezőtlen megváltozásával, harmadrészt a növekedéssel nem indokolható túlzottan magas árazással magyarázhatjuk.

Év eleje óta esik a mexikói tőzsde Miután tavaly kéz a kézben ralizott a mexikói IPC index az amerikai S&P 500-zal, idén januárban megtört a közép-amerikai ország tőzsdeindexének a lendülete, és a hó végén kijelölt történelmi csúcsról több mint 12%-ot esett az árfolyam.A 2009 márciusában kezdődő bika piac során az IPC emelkedési üteme végig az S&P 500 felett volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés