Előfizetői tartalom

Az évszázad sztorija lehet a Tesla

Portfolio
Az utóbbi évek egyik legnagyobb részvényes sztorija formálódik a szemünk előtt: az eddig inkább csak utópiának tűnő vállalkozás, az elektromos autók gyártásával foglalkozó Tesla története során először profitot ért el, ami igencsak megmozgatta a befektetők fantáziáját. A vállalat részvényeinek árfolyama az elmúlt két hónapban közel megháromszorozódott, ezzel a Tesla piaci értéke már nagyobb, mint a Fiaté vagy a Peugeot-Citroené. Az exponenciális emelkedés után a Tesla már nem olcsó, elsősorban azoknak ajánlható, akik hisznek a víziókban, konzervatívabb befektetők a Tesla árazásának töredékéért is olyan erős cégeket kaphatnak, mint a Volkswagen vagy a Daimler.

Autógyártó a semmiből. Elképesztő emelkedésen van túl az elektromos autók gyártásával foglalkozó Tesla részvényárfolyama, az elmúlt három hónapban közel háromszorosára emelkedtek a jegyzések, csak az elmúlt egy hónapban duplázódott az árfolyam. Az alábbiakban annak jártunk utána, mi áll a sztori mögött.A kezdetek A Tesla Motorst 2003-ban alapította öt ambiciózus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái