Előfizetői tartalom

Teljesen átírták az új földtörvény javaslatát

Portfolio
Nyolcvan százalékban biztosan változnak a földtörvény stratégiai jelentőségű részei, ami elsősorban nem a jogszabályhoz érkezett több mint kétszázhetven módosítóval van összefüggésben, sokkal inkább azzal, hogy tavaly decemberben az országgyűlés úgy döntött, hogy a földforgalmi törvényben foglalt szabályok sarkalatos törvénynek minősülnek - mondta a 180 percben Simon Attila István jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár. A tavaly júliusban benyújtott új földtörvény részletes vitája az Országgyűlés keddi ülésén kapott helyet. A törvényjavaslat és a benyújtott módosító javaslatok ismét éles viták kereszttüzében állt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tisztségviselője elmondta, a földtörvény terjedelmét és tartalmát is módosítani kellett, hiszen olyan szabályok is benne voltak az eredeti javaslatban, amelyek feles törvénybe szánt technikai szabályokként készültek, így ezeket értelmetlen volna kétharmados törvényben rögzíteni. Simon Attila István emlékeztetett arra, hogy talán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés