Előfizetői tartalom

A Twitter lesz a részvények delphoi jósdája?

Portfolio
A nagy adatbázisok elemzése óriási mértékű fejlődésen megy keresztül. Ez megteremtette a lehetőséget arra, hogy a részvényárfolyamok alakulását a "posztok, keresések és csevejek" alapján lehessen megjósolni. A leggyakrabban a Twitteren pörgő posztok százezreit használják fel programozók által írt algoritmusok ahhoz, hogy részvénypiaci hangulatindexet állítsanak elő. Az indikátorok segítenek a befektetési döntések meghozatalában, több tanulmány szerint egyszerű stratégiákkal óriási hozamokra lehet velük szert tenni. Az éles kereskedésben azonban eddig nem teljesítettek jól az indexek.

Fejlődik a nagy adatbázisok elemzése A Big Data trend, vagyis a nagy mennyiségű adatok elemzésének terjedése a pénzügyi szektor szereplőinek is rendkívül fontos lehet. Az adattárházakban fellelhető ügyféladatokból ugyanis üzletileg fontos információkat lehet kinyerni, ami segítheti például a termékértékesítési, ügyfélmenedzsment és a döntési folyamatokat. Ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés