Előfizetői tartalom

Kihúzták a talajt az OTP alól

Portfolio
Ezen a héten is több mindenre figyelhettek a befektetők: míg az Egyesült Államokból érkezett makroadatok vegyesre sikerültek, addig az Európai Bizottság a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolta, sőt kedden a hazai jegybank újabb 25 bázisponttal vágta az irányadó rátáját. Mindezek fényében a BUX alig mozdult a héten, az Egis azonban ezúttal is kiemelkedett a nagypapírok közül a maga 2,5 százalékos erősödésével, az OTP-nek azonban nagyon gyenge napjai voltak, 4,6 százalékot zuhant.

Vegyes adatok érkeztek Nemcsak a nemzetközi eseményekre hanem a hazai hírekre is figyelhettek a befektetők a mögöttünk álló héten. Míg a kedden közzétett S&P Case-Shiller lakásárindex márciusi és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe kellemes meglepetéssel szolgált, addig a csütörtökön közzétett felülvizsgált amerikai első negyedéves GDP-adat , a szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés