Előfizetői tartalom

Az E-Star is közzétette negyedéves jelentését

Portfolio
Bár az E-Star hivatalosan jelenleg is csődeljárás alatt áll, a társaság az idei első negyedévre vonatkozóan eredmény beszámolót tett közzé, ez az árbevétel év/év alapú jelentős visszaeséséről adott számot. Az E-Starnál persze a hangsúly most sem az eredményszámokon van, egyelőre még rövid távon is sok tennivaló van a csődegyezség lezárása érdekében, hosszabb távra tekintve pedig nem lehet tudni, hogy a vállalati stratégia milyen irányt vesz majd. A hitelezők érdeke végső soron mindenképpen az lehet, hogy az üzleti folyamatokat, az eredményességet javítsák, hiszen a csődegyezség által a vállalat meghatározó tulajdonosai lettek, és közel sem mindegy, hogy később milyen részvényárfolyam mellett tudnak majd kiszállni a társaságból.

Mi hámozható ki a jelentésből? Elviekben nem lett volna kötelező negyedéves gyorsjelentést publikálnia az E-Starnak, a társaság közzétette az idei első negyedévre vonatkozó konszolidált eredményeit, melyeket persze ezúttal is érdemes fenntartásokkal kezelni, pláne azok alapján, hogy a tavalyi évre vonatkozó auditált beszámoló máig nem készült el. A kimutatásoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés