Előfizetői tartalom

Évszázados árvíz - Melyik vállalatok szenvednek?

Portfolio
Hatalmas árvíz pusztít Európában, árad többek között a Duna, az Elba és az Inn, több országban évszázados árvízről beszélnek, több ezer embert kellett kitelepíteni és a halálos áldozatok száma is egyre emelkedik. A tőkepiacok is azonnal reagálnak a vészhelyzetre, elsősorban a biztosítók részvényei esnek a negatív hírekre, de nagy iparvállalatok papírjai is megszenvedik az árvizet.

Esnek a biztosítók A részvénypiacokon is érezteti hatását az Európa több országában pusztító árvíz, a várható biztosítási kifizetések megugrása miatt a biztosítókat és viszontbiztosítókat büntetik a befektetők. Nem véletlenül, hiszen a nagyobb természeti katasztrófákat rendszerint több milliárd eurós kifizetések követik, ami akár jelentősen csökkentheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés