Üzlet

Közel hatodára csökkent a vízközmű-szolgáltatók száma

Portfolio
Eddig 68 víziközmű szolgáltató működési engedélykérelme érkezett meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. A szolgáltatók 2013. május 31-ig adhatták be az engedélyezéshez szükséges dokumentumokat. A MEKH szakembereinek hat hónap áll rendelkezésükre, hogy elbírálják a kérelmeket - olvasható a szakhatóság közleményében.
"A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény értelmében a jövőben csak olyan cég folytathat víziközmű szolgáltatást, amely megfelel a jogszabályban meghatározott feltételeknek. Ezt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzi, a MEKH hatáskörébe tartozik a működési engedélyek kiadása. Eddig 68 víziközmű szolgáltató működési engedélykérelme érkezett be a Hivatalhoz. A szükséges dokumentumokat a társaságoknak 2013. május 31-ig kellett benyújtaniuk. A hét folyamán még várható néhány kérelem beérkezése azon társaságoktól, akik pénteken postai úton adták fel azt.

A kérelmeket a MEKH szakembereiből álló ötfős tanácsok bírálják el, akik azt vizsgálják, a társaság jogi, gazdasági, gazdálkodási, illetve műszaki szempontból alkalmas-e a szolgáltatás hatékony, folyamatos és magas színvonalú ellátására. A kiadott engedélyeket a Hivatal háromévente felülvizsgálja, és ellenőrzi az engedélyben foglalt feltételek megvalósulását.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény megszületése előtt a víziközmű szektor szabályozatlan volt, és nehezen átlátha működési viszonyok jellemezték; közel 400 víziközmű szolgáltató különböző színvonalon és eltérő díjakat alkalmazva látta el a feladatát. A benyújtott kérelmek száma azt mutatja, hogy megvalósul a jogalkotó célja, hogy olyan integrált, egységes, szabályozott piac jöjjön létre, melynek szereplői a hatékony működés mellett magas szakmai színvonalon látják el a feladatukat. A törvény hatálybalépése óta az integrációs folyamatok nyomán a szolgáltatók száma hatodára csökkent" - fogalmaz a MEKH közleménye.
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Bernáth Tamás_mti