Előfizetői tartalom

Óriási lépéseket tervez az MNB a bankkártyás fizetéseknél

Portfolio
A magyar gazdaság továbbra is erősen a készpénz köré szerveződik, a készpénzes fizetések elektronikus csatornák felé terelése az egyik fő cél. Ennek egyik fontos eleme, hogy a tervek szerint júliustól novemberig Fejér megyében POS-terminál telepítési program indul. Az MNB a fizetési rendszerről szóló sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a jegybank a bankközi jutalékok szabályozását javasolja a kormánynak már 2014 január 1-től. A tranzakciós illetékről szóló adatok alapján a bankok 90-100 százalékban áthárították az illetéket az ügyfeleikre. A helyi pénzek szabályozása szigorúbb lesz.

Készpénzhasználat visszaszorítása Az MNB fő céljai közé tartozik az elektronikus pénzforgalmi infrastruktúra elérhetőségének biztosítása minél szélesebb társadalmi réteg számára, valamint a készpénzhasználat visszaszorítása. "A gazdaságunk továbbra is erősen a készpénz köré szerveződik, javítani kell a pénzügyi infrastruktúrához való hozzáférést"...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái