Előfizetői tartalom

Kódfejtő mobilfizetés - Százezren költhetnek a kis négyzetekkel

Portfolio
A QR-kódos fizetés még mindig újdonságnak számít külföldön is, ennek ellenére Magyarországon már több mint százezer letöltés ért el az egyik legkedveltebb erre is alkalmas applikáció, a MasterCard Mobile. Az alkalmazást kifejlesztő konzorcium banki szereplője, az FHB még 2006-ban vágott bele egy mobilfizetési rendszer kialakításába, amely megalapozta a másfél éve elérhető alkalmazás létrejöttét. Mennyire biztonságos, és mire jó a QR-kódos fizetés? A témában Foltányi Tamást, az FHB Bank vezérigazgató-helyettesét kérdezte meg a Portfolio.hu.

Portfolio.hu: Nemrégiben regisztrálták a MasterCard Mobile (MCM) százezredik letöltését. Mennyi idő kellett ahhoz, hogy elérjék ezt a letöltési számot? Mikor indult el a mobilfizetési alkalmazás fejlesztése? Foltányi Tamás: Alig több mint másfél esztendő alatt jutott el ide a MasterCard Mobile projekt, a "mobilfizetés" tekintetében azonban ez attól is függ, hogy honnan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés