Előfizetői tartalom

A rezsicsökkentés ellenére kitart a Magyar Telekom

Portfolio
A Magyar Telekom a rezsicsökkentés ellenére bízik abban, hogy az energia kiskereskedelem szolgáltatását továbbra is folytathatja, mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában a társaság elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen. A cégvezér egy negyedik mobilszolgáltató esetleges piacra lépésével kapcsolatban elmondta, hogy a fejlett európai piacok közül sok helyen éppen ellentétes folyamat figyelhető meg, és a piacok a kevesebb szereplő felé haladnak, nem könnyű négy vállalatnak versenyezni egy mobilpiacon. A különadókkal kapcsolatban Mattheisen elmondta, a távközlési adó és közműadó jelentős teher a vállalatnak, de egyelőre a működésre, befektetésekre, fenntartásra még nincs jelentősebb negatív hatása, azonban hosszabb távon nem tudják garantálni, hogy nem lesz komoly hatásuk a társaság beruházási képességére.

A negyedik generációs mobilhálózat fejlesztésével kapcsolatban Mattheisen elmondta, hogy Budapest közel 100 százalékát lefedték és országos szinten is majdnem 30 százalékos a lefedettség, az év végéig pedig elérik a 40 százalékot. Mivel a 4G/LTE technológiánál a nagyobb sebesség mellett a válaszidő is nagyon rövid, lényeges fejlődést hozhat a videóhívások és az interaktív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés