Előfizetői tartalom

Cél a sarkvidék: izlandi céggel szövetkezett a kínai olajmamut

Portfolio
Kína harmadik nemzetközi olajtársasága egy izlandi céggel szövetkezve igyekszik hozzáférni az északi-sarki térségben rejlő olajkincshez. A CNOOC az első kínai olajtársaság, amely szerencsét próbálhat a klímaváltozás hatására a szénhidrogén-kutatások számára egyre inkább elérhetővé váló sarkvidéki térségben - számol be a Financial Times.

A Cnooc lehet az első kínai olajtársaság, amely szénhidrogén után kutathat az Északi-sarkvidéken, miután a társaság bejelentette, hogy közösen indul az izlandi Eykon Energy társasággal, a szigetország északkeleti végéhez közeli területre vonatkozó kutatási licenszért. A Cnooc bejelentése egy hónappal azt követően történt, hogy Kína állandó megfigyelői jogosultságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés