Előfizetői tartalom

MOL: gazdaságtalanná válhat a hazai földgázkitermelés

Portfolio
A támogató szabályozás, valamint az egyes beruházások megtérülésének függvénye, hogy az idei évre tervezett magyarországi beruházásaiból mennyit tud majd megvalósítani a MOL - mondta Fasimon Sándor, a MOL csoport magyarországi tevékenységéért felelős vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak adott interjújában. A tavaly ősszel meghirdetett beruházási programból 40-50 milliárd forint jutna erre az évre - tette hozzá.

Fasimon elmondta, Magyarországon 2010 óta nem hirdettek új koncessziót, pedig a MOL felkészült, 2010 óta 30 ezer négyzetkilométerről 3,5 ezer négyzetkilométerre csökkentette a koncessziós területeinek nagyságát (a bányászati törvény múlt évi változása nyomán az egy vállalkozó által ellenőrzött koncessziós terület nagyságát 12 ezer négyzetkilométerben maximálták)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés