Előfizetői tartalom

Kína rántja magával a világot?

Portfolio
Sűrűsödnek a hírek a kínai gazdasági lassulással kapcsolatban, az elmúlt évek globális növekedési motorjának lefulladása más régiókat is magával ránthat, ez pedig a részvény- vagy a nyersanyagpiacokon is korrekciót hozhat. A kínai részvényekben már elkezdték árazni a lassulást, a hong kong-i Hang Seng tavaly szeptemberi szintekre esett, de a belső kínai részvénypiacok is egyre csúnyább képet festenek. Az alábbiakban azt vizsgáltuk meg, hogy mi áll az ország és az egyes szektorok gyenge teljesítménye mögött.

Lassul az ázsiai óriás. A globális tőkepiaci válság során Kína tartotta a lelket a világgazdaságban, és ma is általános vélekedés, hogy egy durva távol-keleti fékezés nagy bajba sodorná a fejlett országokat. Márpedig Kína kétségtelenül lassul. Legutóbb az IMF csökkentette a kínai gazdaságra vonatkozó 2013-as GDP növekedési előrejelzését. Elemzésük szerint a teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés