Előfizetői tartalom

Örülhetnek a gazdák - Korábban jöhetnek a területalapú milliárdok

agrarszektor.hu
Az ár- és belvizek miatt kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Európai Bizottságnál, hogy Magyarország az idén is előrehozva, már október közepétől megkezdhesse az egységes uniós területalapú támogatások (SAPS) kifizetését a december elsejei normál időpont helyett. A június 10-i végső határidőig 180 123 gazdálkodó 5,226 millió hektárra igényelt támogatást úgynevezett egységes kérelmeiben. Közülük 3200-an számíthatnak csökkentett összegre, mert kérelmeiket késve nyújtották be, írja az Agrárszektor.hu, agrárpiaci hírportál.

Az idén az ár- és belvizek miatt válik szükségessé, hogy a gazdálkodók a normál kifizetési menetrendnél hamarabb juthassanak hozzá a támogatásokhoz - közölte az agrarszektor.hu-val Palkovics Péter, a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Ezért a VM kezdeményezi Brüsszelben, hogy Magyarország a területalapú pénzek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés