Előfizetői tartalom

Tisztább kommunikációt várnak a befektetők a jegybankoktól (QUAESTOR)

Portfolio
A befektetők körében továbbra is zavart kelt a világ vezető jegybankjainak kommunikációja. A monetáris tanácsokban gyakrabban ütköznek a vélemények és mára már eléggé megüresedett a jegybankok eszköztára. Ben Bernanke Fed-elnöknek óvatosnak kell lennie a kötvényvásárlási program lassítása, ill. esetleges leállítása kapcsán. Haruhiko Kuroda japán jegybankelnök defláció elleni harca eddig nem járt sikerrel, noha a gazdaság élénkült, a hosszú hozamok emelkedése viszont nem egyeztethető össze a korlátlan kötvényvásárlások céljával. Mario Draghi EKB-elnök a júniusi kamatdöntő ülésen lehűtötte azokat a várakozásokat, amelyek újabb nem szokványos eszközök bevetésére irányultak. A Bank of England monetáris tanácsa is megosztott maradt az újabb gazdaságélénkítés szükségességéről, ám a szigetország javuló gazdasági teljesítménye láttán, indokolható a monetáris politika változatlansága.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a legnagyobb jegybankoktól nem várhatunk újabb segítséget, s ez a kötvénypiacokon a volatilitás erősödését, valamint a hozamok emelkedését eredményezte, de a részvénypiacok is idegesen reagáltak, sőt a devizapiacot is éles irányváltások tarkították. A befektetők sokkal tisztább kommunikációt várnak a jegybankoktól, legfőképpen a Fed-től....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés