Előfizetői tartalom

133 településen bizonytalan a vízellátás sorsa

Portfolio
A hazai települések 95 százalékának ivóvíz ellátására kértek működési engedélyt a pályázó szolgáltatók. Azokon a területeken, amelyeket egyik engedélyt kérelmező társaság sem jelölt meg szolgáltatási területeként, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eljárást indít. Amennyiben a vizsgálat azt mutatja, hogy nem biztosított az ellátás, szolgáltatót jelöl ki. Ugyanígy jár el az azon települések esetében is a hivatal, ahol az eljárás során egy település szolgáltatója nem kapja meg a továbbműködéshez szükséges engedélyt - olvasható a MEKH közleményében.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény értelmében a társaságok 2013. május 31-ig nyújthatták be a továbbműködésükhöz szükséges dokumentumokat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. A benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy az ország települései 95 százalékának ivóvíz ellátására nyújtottak be engedélykérelmet a szolgáltatók. A szakhatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés