Előfizetői tartalom

Ezek után ki vesz még magyar részvényt?

Portfolio
A magyar kormány a hét elején újabb megszorításokat jelentett be, ezek pedig érzékenyen érintik a hazai tőzsdei cégeket. Az árfolyamok elmúlt napokban látható elmozdulásaiból egyértelműen leolvasható a befektetők értékítélete, a Magyar Telekom új történelmi mélypontra zuhant, de az OTP és az adóemelésekkel kevésbé érintett gyógyszercégek árfolyama is esett. Profi befektetőket kérdeztünk arról, hogy mi a véleményük most a magyar részvényekről.

Elek Péter - Dialóg Befektetési Alapkezelő, portfólió menedzser Meglepő volt a kormány tegnapi bejelentése, nem számítottunk arra, hogy ennyire drasztikus lépést kell megtenni a költségvetés konszolidálására. Az látszik, hogy a döntéshozók semmiféle hatástanulmányt nem készítettek például azzal kapcsolatban, hogy a vállalatok és a lakosság milyen mértékben kerülheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés